śliwowica łącka gruszkówka wina owocowe bio okowity i destylaty z Łącka

Manufaktura Maurera

Tworząc w 2002 r. przy gospodarstwie sadowniczym w Zarzeczu (gmina Łącko) produkcję soków, nie przypuszczałem, że po kilkunastu latach działalności będziemy specjalizować się w tym co od wieków kultywowali nasi przodkowie, czyli upłynnianiu owocowych skarbów regionu łąckiego. Rozwój sadownictwa w regionie Łącka, jego różnorodność i bogactwo odmianowe pozwala na wytwarzanie soków, win owocowych, destylatów w różnych smakach.

UWAGA NOWOŚĆ W OFERCIE! DESTYLATY ZBOŻOWE!

 

 

Cydr

Zachęcamy do degustacji naszego najnowszego wyrobu - nieklarowanego cydru, tzw. "Jabcoka". Po schłodzeniu, ten niskoprocentowy trunek jest idealnym napojem na upalne, letnie dni...

Destylaty

Zachęcamy do zapoznania się z ofertą naszych destylatów owocowych, zbożoywch oraz z ziemniaka. Nasze destylaty posiadają charakterystyczny zapach oraz smak surowca, z krórego powstają Dzięki destylacji w prostym miedzianym destylatorze z kilkoma półkami mamy możliwość wydobycia z owoców oraz zbóż ducha smaku i aromatu naszych destylatów...

Wina owocowe

Prezentujemy szeroką paletę owocowych win ekologicznych, wzmocnionych ekologiczną okowitą. Oferowane przez nas wina powstają w wyniku naturalnej fermentacji ekologicznych moszczy owocowych, z dodatkiem ekologicznej okowity, bez dodatku siarczynów i żadnych innych substancji chemicznych.